Vindeltrapper – Pladsbesparende og nemme at montere

En vindeltrappe er en trappe der kan opstilles med flere forskellige konstruktioner, både som spindel-, kvartsvings-, drejet-, eller ligeløbs-/hemsetrappe. Disse unikke kvaliteter danner ramme om en superfleksibel og smukt udført vindeltrappe.

Man benytter ofte denne trappetype i bygninger, hvor der ikke undladt trapperum (opgang) for at spare plads.

Vindeltrappen er kendt for dens modulopbyggede konstruktion med kotelettrin og adskillige opstillingsmuligheder. Samt dens flotte arkitektoniske udtryk, som kan præge og udsmykke en stue eller entré.

Vindeltrappens mange muligheder

De fleste vindeltrapper er enkle i deres opstilling og kræver ikke specialværktøj, det gør dem derfor også gængse for en gør-det-selv håndværker.

Selve trappen er let og fin i dens udseende og alt efter hvilket mærke og model du vælger, får du en fleksibel og pladsbesparende trappe som du kan forme og præge, så den passer til dit hjem.

Vindeltrappe

Der medfølger altid et gelænder (med håndlister og balustre) til trappen. Derudover er der på nogle modeller yderligere sikkerhed med stålwirer, som udover sikkerhed også giver stabilitet og et transparent look.

Så hvad end du vælger at forme din vindeltrappe som en center-, kvartsvings-, drejet-, eller ligeløbstrappe, får du en trappe der kan dække dine behov og giver dig mulighed for fuldt ud at udnytte gulvpladsen.

Vindeltrappen har nogle standardmål, som passer ind i de fleste nybyggede huse. Men hvis man skal bruge et andet mål (bredde eller højde), kan man altid kontakte en forhandler og få et tilbud.

Fordele ved en vindeltrappe

  • Trappen er i alt sin enkelthed pladsbesparende.
  • Flere opstillingsmuligheder.
  • Nem at montere.

Ulemper ved en vindeltrappe

  • Trappen kan være meget stejl, hvis omkredsen af trappen ikke er så stor.

Spindel eller vindel    

Man kan godt blive i tvivl om, hvorvidt det er en spindel- eller vindeltrappe – Men som huskeregel, kan man tænke på, at en spindeltrappe har en centralt placeret stamme, som trinene er sat fast på. Hvorimod en vindeltrappe ikke har nogen central pæl, men derimod kan formes på flere forskellige måder.

Læs mere om vindeltrapper og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.