Hemsetrapper – Praktiske og pladsbesparende trapper

Ønsker du en stige eller trappe i din indretning, som skal hjælpe dig fra gulv til loft og tilbage igen? Så kan en hemsetrappe eller –stige muligvis være løsningen.

Hemsestigen /-trappen er tilbage i topform efter en længere pause og nu i et mere moderne design . Før i tiden var den typisk kun at finde på landsteder, i forretninger og produktionslokaler – men nu optræder den i diverse hjem, på børneværelser og i moderneindrettede boliger.

Populariteten skyldes muligvis den øgede interesse fra boligmagasiner og bolighuse, hvor hemsestiger er blevet en fast del af indretningen.

Forskellen på en hemsestige og –trappe

Det kan være forvirrende for nogle om det er en hemsetrappe  eller en -stige der er tale om. Men der findes nogle generelle kendetegn. Ved en hemsestige, er der, modsat en hemsetrappe, ikke påmonteret gelænder og trinene er smallere end på trappen.

Men ens for både hemsetrapper og –stiger er, at trinene er vinkelede sådan at man får et mere behageligt træd på trinene.

Hvilken hemsetrappe/-stige skal man vælge?

Hemsetrappe

Først bør du tænke på, hvad den skal bruges til, om den skal være til et børneværelse, til stuen, eller sommerhuset.

Til børneværelset: Et børneværelse er ofte ikke så stort og derfor kan det være nødvendigt at gå efter en pladsbesparende hemsestige. Dertil kan det anbefales at kigge efter en stige med udtræksbeslag. På den måde kan man trække stigen ud, når den skal bruges og sætte den helt op af væggen, når der skal spares plads.

Til stuen: I en stue har man ofte flere krav og ønsker til hvordan hemsetrappen /-stigen skal se ud og være. Til det findes der en række muligheder og løsninger:

  • Hemsestigen er en stige og derfor uden gelænder, den kan både fås med eller uden udtrækningsbeslag.
  • Hemsetrappen er i de fleste tilfælde med gelænder og det kan både være venstre- eller højrevendt. Samtidig er trinene bredere end på hemsestigen. Derudover fylder trappen ofte mere i et rum end hvad stigen gør – derfor er der flest der gør brug af en hemsestige.

Til sommerhuset: I sommerhuset er der ofte ikke meget overflødigt plads og derfor er nogle af sovepladserne placeret oppe på en hems – for at komme derop vælger de fleste at benytte sig af en hemsestige.

Trappens eller stigens design er forskellig alt efter, hvilken kvalitet og materiale man ønsker. De fleste hemsetrapper og –stiger bliver produceret i robuste træsorter, som enten er u- eller behandlede. Hemsetrapperne og –stigerne kan males i lige netop den farve du ønsker. Du kan læse mere her, hvis du ønsker råd og vejledning til, hvordan du behandler, vedligeholder eller maler din trappe.

Hvad koster hemsetrapper og –stiger?

Prisen for en hemsestige eller –trappe varerier alt efter kvalitet og hvor du køber den fra. Men prisen starter fra omkring tusind kroner.

Læs mere om hemsetrapper og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.