Trætrapper – Kvalitet fra naturens hånd

Træ er bare ét af de materialer, man fremstiller trapper af, men det er også det mest anvendte til indendørstrapper. Da det kan fremstilles i flere forskellige træsorter og det spiller godt sammen med andre træelementer man kan have i en bolig.

Trætrappens typer og konstruktioner

Indenfor trætrapper kan du få flere slags og former, det varierer oftest efter hvilket formål at trappen skal have. Nedenfor er der listet flere typer af trætrapper og dertil er der redegjort for hver deres unikke egenskaber.

Ligeløbstrapper er en af de mest enkle trapper, som både er nemme at producere i specialmål og de er lette for forbrugeren at samle.

Kvartsvingstrapper er mest kendte for deres sving på 90 grader og samtidig er den yderst populær, da den er pladsbesparende og fylder ikke nær så meget som en ligeløbstrappe.

Trætrapper

Udendørstrapper kan også være udformet i træ og de kan give et bemærkelsesværdigt visuelt udtryk til enten et hus eller facade.

Vindeltrapper er oftest fremstillet i træ og med dens fleksibilitet giver den mulighed for at konstruere din helt egen trappe og ligesom du gerne vil have den.

Spindeltrapper ses ofte i boliger, er bygget en større hems eller lignende og hvor man gerne vil spare på pladsen. Med en spindeltrappe får du en arkitektonisk og pladsbesparende trappe, som er nem at opstille, for en gør-det-selv mand.

Hemsetrapper er blevet meget populær igennem de seneste år og man ser dem tit på børneværelser, i moderne stuer og i sommerhuse, hvor den giver adgang til husets hems eller lignende.

Lofttrapper er ofte en fastintegreret del i de fleste danske hjem og den giver adgang til husets loftrum. Selvom den ikke bliver benyttet så ofte, er det alligevel en god idé at have en af god kvalitet. For selvom man ikke tænker over det, så er der en del af varmen fra huset, der siver igennem loftlemmen og jo bedre(lavere) u-værdien i lofttrappen er, desto mindre varme siver op på loftet.

Læs mere om trætrapper og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.