Ligeløbstrapper – Masser af muligheder

En ligeløbstrappe kan have flere forskellige udseender, den kan være udformet som en hemsetrappe eller -stige, en massiv trappe eller vindeltrappe. Det som er kendetegnende ved en ligeløbstrappe er, at vangerne ikke har nogle knæk eller sving, men derimod er helt lige.

Trappen er udført i robuste træmaterialer og med trin, der alle har samme størrelse og trappen er derfor nem at konstruere.

Trappen har den mest enkle trappekonstruktion på markedet og kan findes i mange danske boliger, hvor den forbinder to etager med hinanden. Hvis der længere afstand mellem etagerne kan der være behov for en repos.

Ligeløbstrappens forskellige konstruktioner

Hemsetrappen som en ligeløbstrappen er bygget op af vanger, hvor der er påmonteret trin og i nogle tilfælde er der monteret en venstre- eller højrevendt håndliste med balustre (pinde, der forbinder trappen og håndlisten).

Ligeløbstrappe

En massiv trappe som ligeløbstrappe er som man kender en trappe bedst, nemlig med for- og bagvanger, hvor der er påmonteret trin og i nogle tilfælde med stødtrin, som er et trin, der er monteret lodret på trinnet bagtil. Dertil er trappen udstyret med balustre og håndlister, som både giver stabilitet og sikkerhed. Som ekstra sikkerhed er der ofte monteret selvstændige (uden balustre) håndlister på væggen.

Vindeltrappen som en ligeløbstrappe er lidt anerledens end, hvad man normalt forbinder med en vindeltrappe – men som de færreste måske ved, har trappen flere opstillingsmuligheder, både med ligeløb, kvartsving eller drejet.
Trappen er forskellig fra en hemsetrappe og en massiv trappe, da der ikke er påmonteret ligeløbsvanger, men i stedet er trinene sat fast på leddelte drejebare trappevanger. På trinene er der monteret balustre med håndlister.

En skræddersyet ligeløbstrappe

De fleste boliger er ikke ens og derfor er der tit brug for en trappe i specialmål, men i samarbejde med en trappeforhandler kan man få skræddersyet sin trappe, så den passer til husets mål.

Prisen for ligeløbstrapper

Prisen for ligeløbstrapper starter ved omkring to-tusind kroner, men varierer alt efter om man skal have skræddersyet sin trappe, hvilket materiale man ønsker og naturligvis hvor man køber den. Men det kan anbefales at kigge på nettet efter tilbud og man kan derudover helt gratis og uforpligtende ringe eller maile til en forhandler og få et tilbud.

Hvis du ønsker en vejledning til rengøring og vedligeholdelse af din trætrappe, kan du læse mere her.