Lofttrapper – Alt kan lade sig gøre

Lofttrapper er en fastintegreret del i de fleste danske hjem, både nye som ældre boliger. Og lofttrappen er tilgangsvejen til huset loftrum, hvor man oftest opbevarer klenodier, havemøbler samt andre genstande, som ikke bruges hver dag.

En lofttrappe kan have mange alternativer, f.eks. er der nogle, som benytter sig af en trappe- eller wienerstige, men sikkerheden og stabiliteten er bestemt ikke den samme som ved en lofttrappe og i de fleste tilfælde er lofttrappen også den sikreste løsning.

Fordele og ulemper ved en lofttrappe

Hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en lofttrappe frem for en stige, så er der her under opstillet en række fordele og ulemper ved lofttrapper.

Fordele ved lofttrapper

 • Fylder ikke i stuen eller entréen – gemmes væk på loftet.
 • En sikker løsning – lavet til formålet.Lofttrapper
 • Dybe og stabile trin for bedre balance.
 • Laves i specialmål.

Ulemper ved lofttrapper

 • Koster mere end en tilsvarende enkelt- eller trappestige.
 • Skal fastmonteres.
 • Kan kun bruges ved loftlem.

Har du brug for hjælp til valg af den rette lofttrappe?

Når du skal vælge din lofttrappe, skal du være opmærksom på følgende 4 punkter:

 • Isolering
 • U-Værdi
 • Udvendige karmmål
 • Lodret højde til loft

Isoleringen er især vigtig, hvis du er interesseret i at spare penge på varmregningen. Isoleringen mindsker nemlig kuldens indtrængning i hjemmet og dertil mindsker energitabet, som i sidste ende vil give en væsentlig økonomisk besparelse.

Så selvom en lofttrappe kan virke som en dyr investering, så betaler det sig i den sidste ende. Og jo tidligere man får udskiftet den gamle lofttrappe, desto hurtigere kan man se og mærke varmebesparelserne.

U-Værdien er en måling af loftlemmens isoleringsevne. Den måler hvor stor en varmemængde der trænger igennem lemmen, det betyder, at jo lavere u-værdien er, desto bedre.

De udvendige karmmål skal bruges til at finde frem til den helt rette lofttrappe og som passer til husets loftkarme.
Størrelsen på de udvendige karmmål kan varierer fra bolig til bolig og derfor er det vigtigt at have målt op, så man i fællesskab med forhandleren kan finde frem til den rette lofttrappe.

Den lodrette højde til loftet er afgørende for, hvor lang loftstigen skal være og i den situation bør man være så præcis som muligt med målene, så man undgår at skulle save af lofttrappens længde eller pille et led af saksestigen.
OBS! Hvis du alligevel er nødt til at save, skal du være opmærksom på, at returgarantien bortfalder, men du har stadig en reklamationsret, hvis lofttrappen går i stykker.

Vær opmærksom på, at støv og skidt har en tendens til at samle sig omkring kuldepunkter, hvilket kan resultere i, at loftlemmen kan blive snavset over tid, hvis man ikke fra starten af har købt en lofttrappe med den rette isoleringsmængde.

Læs mere om lofttrapper og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.