Udendørstrapper – Tåler vind og vejr

En udendørstrappe er en trappe, som er fremstillet i materialer, der kan tåle at være uden for hele året rundt og i alt slags vejr.

Hvad end du mangler en udendørstrappe til terrassen, altanen eller indgangspartiet, så kan du i de fleste tilfælde få specialproduceret en trappe, som passer til dine mål.

Udformningerne på trappen kan være forskellig, ligeledes gælder det for materialevalget. De fleste forhandlere har både trapper i sten, stål, glas, galvaniseret, beton, træ eller en kombination.

Konstruktionen af udendørstrapper

De fleste ønsker sig et flot indgangsparti og til det findes der flere muligheder og løsninger. Én kunne være at få opstillet en trappe, da denne i sig selv giver et visuelt udtryk og kan få et helt hus eller facade til at fremstå smukt og præsentabelt. Mange bruger også udendørstrapperne som terrassetrappe.

Schøller udendørstrapper

Selve konstruktionen på en trappe varierer alt efter om man ønsker en støbt eller påmonteret trappe. Hvis man vælger den støbte trappe, får man gerne en håndværker ud og klarer arbejdet, men hvis man derimod vælger en trappe, der blot skal påmonteres, kan man godt selv klare arbejdet med at få den sat op.

Prisen på en udendørstrappe

Prisen varierer alt efter om man ønsker en trappe af stål, træ eller et andet materiale. Men man kan altid ringe til en forhandler for at høre mere om muligheden for specialmål og priser. Det anbefales at have taget mål, der hvor man ønsker at trappen skal være.

De mål og andre praktiske ting du bør have styr på, når du snakker med forhandleren:

  • Materialevalg (sten, stål, glas, galvaniseret, beton, træ eller en kombination)
  • Hvor højt der er fra grunden og op til dørtrinnet.
  • Hvor bred indgangen er.
  • Hvor langt man ønsker, at trappen skal gå ud.
  • Hvor mange trin man ønsker.
  • Hvor meget stigning der skal være på trinene (afstanden mellem trinene).
  • Ønsker du gelænder, OSB! Ved nogle trapper og højder er det påkrævet at man påmonterer gelænder.

Læs mere om udendørstrapper og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.